KUVA:  Vaaliliiton ehdokkaat vasemmailta oikealle;  Leena Taimela-Helenius (lukio), Mervi Mattila (alakoulu, erityisopetus), Martti Hellström (rehtori, alakoulu), Jari Nummela (työsuojeluvaltuutettu, luokanopettaja),  Sari Karjalainen (erityisopetus),  Hannu Suntio (yläkoulu), Johanna Ylinen (alakoulu), Heli Siberg (yhtenäinen peruskoulu).  Vaaliliitton yhdeksänneksi  jäseneksi saatiin iltamyöhällä vielä  opinto-ohjaaja Maija Pasanen (lukio). Hän  puuttuu kuvasta.

OAJ:N valtuustovaaleissa kullakin piirillä on jäsenmääränsä perusteella tietty määrä valtuustopaikkoja. Espoo ja Kaunianen kuuluvat Länsi-Uudenmaan piiriin. Täältä valtuustoon mennee kahdeksan ehdokasta. 

Vaaleissa opettajat äänestävät yhtä ehdokasta, mutta lopullinen valinta tehdään samaan tapaan kuin eduskuntavaaleissa. Vaaliliitto on kuin puolue. Vaaliliiton sisällä eniten ääniä saanut saa vertailuluvuksi koko vaaliliiton äänipotin, toiseksi eniten saa puolet jne. 

Tänään keskiviikkona ratkeaa, kuinka monta "puoluetta" Länsi-Uudellamaalla on. Oletettavasti kaksi.  Jos äänet menevät about tasan, kumpikin saa puolet paikoista (4).  Länsi-Uudenmaan Opettajat- vaaliliiton tavoitteena on nostaa äänestysprosentti niin korkeaksi, että se riittäisi kantamaan peräti viisi vaalilitton ehdokasta valtuustoon. 

Yhdeksän on hieno numero. Tilasimme sen vuoksi vaaliliitolle ensimmäisen tunnarin HURRIGANESILTA 

Vaaliliton tunnuslauseena on Open OAJ. Tunnuslause on kaksikielinen. Siinä sen jekku. Vaalilittolla on omat blogisivut osoitteessa  http://lansi-uudenmaanopettajat.vuodatus.net/  Asiamiehenä toimii rehtori Jukka Sarpila.